Történet: ujraegyesules

Újraegyesülés (1999-máig)

1999. februárjában Blaze Bayley közös megegyezéssel elhagyta az Iron Maident. A rajongókat sokkolta a bejelentés, hogy a volt énekes, Bruce Dickinson és a volt gitáros, Adrian Smith együtt tért vissza a bandába, ami azt jelentette, hogy a 80-as évek beli felállás állt újra a színpadon, azzal a különbséggel, hogy Janick Gers maradt harmadik gitárosként.

Brave New World

Brave New World

Az első közös stúdióba vonulás eredménye lett 2000-ben a Brave New World album. Egy progresszívabb szakasz indult el ezzel az Iron Maiden történetében. 2001. január 19-én a banda 250 000 rajongó előtt játszott Brazíliában a Rock In Rio fesztiválon. 2002. márciusában került kiadásra a videó Rock In Rio címmel.

Dance Of Death

Dance Of Death

2003-ban jelent meg a Maiden Dance Of Death című albuma. 2005-ben, Németországban a Westfalenhalle arénában egy új élő DVD-t vettek fel Death on the Road címmel. 2005. augusztus 20-án egy kisebb kellemetlenség történt az Ozzfest fesztiválon Sharon Osbourne jóvoltából, mert Ozzy felesége férfi nemiszervnek titulálta Bruce Dickinsont.

A Matter Of Life And Death

A Matter Of Life And Death

2006. novemberében az Iron Maiden menedzsere Rod Smallwood bejelentette, hogy 27 év együttműködés után szakít a Sanctuary Music-kal és új céget indított Phantom Music Management névvel.

2006. őszén jelent meg az A Matter Of Life And Death, az Iron Maiden 14. stúdió albuma. Ez sem koncept album, a témája a háború és a vallás, mint a számoknak, mint a borítójának. Egy sikeres észak-amierikai és európai turnén végigjátszották helyszínenként az egész albumot. Egy esetleges élő felvétel lehetősége is szóba került a turnéról.

2006. novemberében Rod Smallwood bejelentette, hogy 27 év után szakít a Sanctuary Music-kal és új céget alapít Phantom Music Management néven.

2007-ben ismét részt vett az Iron Maiden a nagyobb fesztiválokon egész Európában. A turné június 24-én ért véget Londonban a Brixton Academy-n.

Somewhere Back in Time turné

Somewhere Back in Time

2007. szeptember 5-én bejelentésre került a Somewhere Back in Time World Tour. A setlist a 80-as évekből lesz összeállítva a Powerslave időszakra koncentrálva és az akkori színpadi megjelenésre fókuszálva. A koncertsorozat 2008. február 1-jén kezdődik Indiában. Továbbá már egy 2008-ban kiadásra kerülő DVD-re is számíthatunk a klasszikus Live After Death és Maiden England koncertekkel!