Történet: kovetkezoszint

A következő szint (1982-1985)

1981-ben Paul Di'Anno viselkedése már bomlasztóvá vált, amiben meghatározó szerepe volt a kokain fogyasztásának. A teljesítménye jelentősen visszaesett, mikor a banda elkezdett Amerika szerte koncertezni. 1981. végére az együttes kirúgta Di'Anno-t és elkezdett új énekes után kutatni.

1981. szeptemberében történt meg a Samson volt énekesének, Bruce Dickinson-nak meghallgatása, nem sokkal később már be is került a bandába. Egy rövidebb turnén vett részt a Maidennel, ez a soron következő album beharangozó koncertsorozata volt, ahol már játszották a Children Of The Damned, Run To The Hills, 22 Acacia Avenue és a The Prisoner számokat, ezzel megkedveltették előre a rajongókkal az együttes "új hangját".

The Number Of The Beast

The Number Of The Beast

Ez az album volt Bruce Dickinson debütáló albuma az Iron Maidennel, 1982-ben jelent meg. A korong kikövetelte magának az első helyet a brit toplistákon és a világ számos országában került a top10-be. Második alkalommal indult a Maiden világ körüli turnéra az Egyesült Államokba, Kanadába, Japánba és Ausztráliába.

Piece Of Mind

Piece Of Mind

1982. második felében Clive Burr otthagyta az együttest személyi okok miatt és koncertdátumok is ütköztek a terveivel. Az ő helyére a Trust egykori dobosa, Nicko McBrain került. Nemsokkal később, 1983-ban megjelent az Iron Maiden új albuma, a Piece Of Mind.

Erről az albumról a rajongók fő kedvencei a The Trooper és a Flight Of Icarus számok, amik megjelentek külön kislemezként is.

Ezen a korongon található a To Tame A Land című szám, aminek az eredeti címe Dune lett volna a könyv után, de végül jogi problémák miatt át kellett nevezni.

Powerslave

Powerslave

A Piece Of Mind sikereit követve kiadta a banda a következő albumát Powerslave címmel, 1984-ben. A rajongók kedvencei erről a korongról a 2 Minutes to Midnight, az Aces High és a Rime Of The Ancient Mariner, ami Samuel Taylor Coleridge versén alapszik.

A Maiden eddigi legnagyobb koncertsorozata követte az albumot World Slavery Tour néven, 220 fellépéssel, 13 hónapon keresztül. Ez annyira lefárasztotta az együttes tagjait, hogy utána egy fél éves szünetet kellett tartaniuk.