Paul DiAnno 1959. május 17-én, tíz gyerek közül a legidősebbként született, anyja második házasságából, London Chingford városrészében. Amikor a család az East End-re költözött, Paul élete is gyökeresen megváltozott. Két haverjával, Phil Collen-el (Def Leppard), és Lea Hart-tal (egy ideig Paul menedzsere is volt) bérelt egy lakást, és együtt járták a klubbokat. Paul mindenféle kocsmazenekarban énekelt, mindenkivel játszott, aki felengedte a színpadra.

Első zenekara a FEEDBACK nevet viselte, majd jött a ROCK CAND'Y, a BIRD OF PREY és a LONE WOLF. Az Iron Maiden tagjaival 1977-ben találkozott először, majd '78-ban meghallgatásra hívta Steve Harris, és ő lett a Maiden harmadik énekese. Vitathatatlan, hogy a Maiden szekere igazán Paul belépése után indult be. Nyers énekstílusával, talpig bőrben, tetoválásaival, és gyere hogyha mersz kiállásával nagy hatással volt a közönségre. Maga volt a Rock 'N Roll énekes. A Maiden befutott, Paul viszont elfáradt, nem bírta a tempót, ami egyre gyorsabb és gyorsabb lett. Bizonytalan lett a teljesítménye, ami egy olyan embernél mint Steve Harris végzetes.

A maiden után három év telt el mire újra egy zenekar élére állt. Először DIANNO néven próbálkozott, részt vett a GOGMAGOG formációban, majd megalakította első komolyabb zenekarát, a BATTLEZONE-t. Az ígéretes formáció két lemez után befuccsolt, hősünk pedig haknizással töltötte az idejét. A korai évekhez hasonlóan, mindent elvállalt, amit felajánlottak neki, és ez még ma is így van, szinte felsorolni sem lehet azokat a lemezeket, ahol így vagy úgy, de rajta van.

A kilencvenes évek elején aztán összszedte magát, és talán az eddigi legerősebb formációt hazta létre KILLERS néven. A Dianno koncerteknek még ma is az egyik szerves része az első Killers lemez. Sajnos ez a történet sem tartostt sokáig, Paul ismét váltott, amit a zenekar már nem bírt ki.

Azóta számtalan formációban megfordult már de azt az erőt nem tudta visszahozni, ami az első Killers lemezt jellmezte. Paul Dianno az egyetlen az ex tagok közül, aki nem titkoltan Maiden-es múltjából él, és erre rendszeresen emlékeztet is minket. Koncertjeinek jelentős része még mindíg az első két Maiden album dalaiból áll, aank ellenére, hogy az útközben fanatikus punk rajongó Paul inkább Ramones és Sex Pistols feldolgozásokat játszana.

Az ezredforduló óta ismét aktív, szinte folyamatosan koncertezik időközönként változó zenekari felállással. Ezt a magyar rajongók is megtapasztalhatták, amikor 2005. decemberében hazánkat is elérte a Dianno invázió.

maiden.hu [ Scream For Me Hungary ] · ©2004-2010 · Adatvédelem · Impresszum