Clive Burr 1957 március 8-án született Londonban. Pályfutását a SAMSON-ban kezdte1978-ban. a tagság csak két kislemez erejéig tartott, mivel Steve Harris hívó szavára '79 végén már a Maiden kötelékében találta magát. Egyéni játékát az első három lemezen hallhatjuk. Paul Dianno-hoz hasonlóan ő sem bírta azt az elképesztő tempót, amit a Vasszűz diktált, íby '82 végén mennie kellett.

Sajnos clive-nak nem sikerült érvényesülnie a Maiden után. Először a francia TRUST-ban tűnt fel, majd a Praying Mantis két oszlopos tagjával, Chris és Tino Troy-al közösen készített egy albumot STRATUS zenekarnév alatt.

Feltűnt a GOGMAGOG formációban, játszott a PRAYING MANTIS-al, Dennis Stratton-nal a TRUE BRITS-ben, az ELIXIR nevü zenekarban, majd Dee Snider csapatában, a DESPERADO-ban tűnt fel.

Sajnos mostanában csak rossz híreket lehet hallani vele kapcsolatban. Sclerozis Multiplexben szenved, ami egy súlyos betegség. Az Iron Maiden menedzsment, valamint a zenekar folyamatosan támogatja őt, a neki létrehozott alapítványon keresztül.

maiden.hu [ Scream For Me Hungary ] · ©2004-2010 · Adatvédelem · Impresszum