Blaze Bayley 1963 május 29-én született Birmingham-ben. Első zenekara a CHILDSPLAY volt 1983. Egy évvel később egy hirdetésre jelentkezve a WOLFSBANE tagja lett. a lelkes és tehetséges zenészekből álló csapat 1989-ben vált ismertté. A briot sajtó felkarolta a bandát, még a Maiden 1990-es angliai turnéjára is bekerültek mint előzenekar, de a siker elmaradt.

Tíz év vegetálás után kapóra jött a Vasszűz ajánlata, és 1994-ben az Iron Maiden énekese lett. A hatalmas nyomás ellenére Blaze jól teljesített, a rajongók nagy része elfogadta őt, de az újjáalakulás miatt távoznia kellett 1998 végén.

Blaze nem adta fel, saját csapatot szervezett és BLAZE név alatt egy agresszív és erős albummal tért vissza 2000-ben. A tudatosan felépített karier először 2003-ban ingott meg, amikor az addig stabil felállásból (Steve Wray gitár, John Slater gitár, Jeff Singer dob, Rob Naylor basszus) először Jeff pártolt át a Paradise Lost-ba, majd rob is elhagyta a zenekart. A helyükre érkezett tagokkal (Wayne Banks basszus, Jason Bowld dob) felvett lemez viszont nem sikerült olyan erősre mint elődei.

A zenekaron bellüli feszültségek viszont nem szünnek meg. 2004 végén a két régi gitáros páros is magára hagyja Blaze-t, aki teljesen újraszervezi csapatát.

2006-ra esedékes következő lemezét, az Oliver Palotai, Luca Princiotta gitárosok, Christian Ammann basszus és Daniel Schild dob felállásban készíti.

maiden.hu [ Scream For Me Hungary ] · ©2004-2010 · Adatvédelem · Impresszum