maiden.hu [ Scream For Me Hungary ]
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2010. szeptember 09., 07:30:23 am

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
* Maiden.hu Főoldal | Főoldal | Súgó | Keresés | Bejelentkezés | Regisztráció
maiden.hu [ Scream For Me Hungary ]  |  Egyéb  |  Naptár  |  Téma: 2009. Július 1. Dream Theater Black Clouds And Silver Linings « előző következő »
Oldalak: 1 [2] | Le Nyomtatás
Szerző Téma: 2009. Július 1. Dream Theater Black Clouds And Silver Linings  (Megtekintve 3499 alkalommal)
OverLord
Adminisztrátor
Nem elérhető

Nem: Férfi

« Válasz #40 Dátum: 2009. július 05., 20:48:04 pm »

Sok pénz persze, főleg ha családot tart el valaki, vagy nyakig ül a hitelekben. Még egymagában talán  nem is olyan vészes, na de
évente van vagy 10-15 koncert amit szívesen megnézne az ember. A legtöbb embernek nyilván nem jut mindre.
Meg hát a környező országokból átjönni már nem csak  10eFt, hanem útiköltség, meg egyebek.
Ezt a bulit szerintem  egyértelműen úgy kalkulálták, hogy jönnek külföldről is, aztán abból nem nagyon lett semmi.
Leglábbis nem hiszem, hogy bárki azzal számolt volna, hogy most varázsütésre háromszor annyian leszünk, mint legutóbb.
Mi elég sok külföldivel találkoztunk amúgy. De lehet, hogy csak véletlen... Amúgy nem tudom mit sopánkodtok itt, szerintem érdemes volt az Arénában rendezni, elég sokan voltunk ahhoz, és sokkal igényesebb hely, mint a Pecsa.
Naplózva

Cantara
Fórumozgat
**
Nem elérhető

"...aki a hét csillagot jobbjában tartja..."

« Válasz #41 Dátum: 2009. július 05., 22:25:57 pm »

Akkor Offoljunk még egy picit, szerintem 10 ezer Ft effektíve már nem sokat ér,bár sajna nem egyszerű megkeresni nálunk átlagos polgárként. De én úgy gondolom gazdassági válságra fogni ezt is többek között, szerintem hülyesség, aki igazán szereti őket az rá tudhatott készülni és spórolni is volt ideje rá. Az hogy csak ennyien voltak azt igazolja, hogy itt nem tartozik a Dream az ismertebb előadók közé. A külföldiek meg inkább a nagyobb fesztiválokra, többnapos rendezvényekre jönnek át.
 A magyarokról pedig annyit, hogy elég korlátolt zenei beidegződésünk, nem igazán nyitottak, persze tisztelet a kivételeknek, ezt a Morrissey koncerten is tapasztaltam ahol alig voltunk 500 -an, pedig a Manchester-i Arénát mindig meg tudja tölteni.
  Lényeg,  én úgy gondolom hogy a magyar hallgatosság elég beszükült, de viszont nagyon hálás és odaadó, és emlékezetes hangulatot tud teremteni még ha kevesen is vannak.
Naplózva
Örökmozgó
Új Tag
*
Nem elérhető

« Válasz #42 Dátum: 2009. július 05., 23:03:52 pm »

Azt, hogy a hangulat nagyszerű volt és a közönség is kitett magáért senki nem vitatta. Le a kalappal elöttük!  Az is igaz, hogy láttunk-hallottunk külföldieket, tehát voltak.  Én csak az okok egy részére  próbáltam rávilágítani.
Össze lehet spórólni annyi pénzt, persze. Erre én is bizonyíték vagyok. De pl vannak ismerőseim 2-3 gyerekkel, akik már nem engedhették meg maguknak, pedig szerettek volna jönni. No meg persze azt is lehet mondani, hogy hülye az, aki csak 80 ezret keres havonta és ráadásul 3 műszakban, de ebbe most nem megyek bele.
Visszatérve... Ha már nagyobb helyre szervezték és esetleg csarnokba akarták, lett volna választási lehetőségük. Ott van a Syma Csarnok is, vagy Debrecenben a Főnix. Ezek kisebbek, mint a BS és a szinvonaluk is hasonló.
Egyébként kiemelendő, hogy úgy látszik aki progresszív muzsikákat hallgat, az kultúráltabban tud viselkedni, mert a magyar közönség ebből is jelesre vizsgázott. A szellemi igénysség a viselkedéssel is összefügg valószínűleg. Smiley
Naplózva
Firebreather
Fórumozgat
**
Nem elérhető

« Válasz #43 Dátum: 2009. július 06., 16:21:52 pm »

AZt azért senki ne felejtse el, hogy a Dream eddig a Pecsa szabadterén lépett fel, ami 5ezer férőhelyes. A leírtak alapján kb 6-7ezer ember lehetett-ez azért nem rossz.
Naplózva
Cantara
Fórumozgat
**
Nem elérhető

« Válasz #44 Dátum: 2009. július 06., 18:10:25 pm »

AZt azért senki ne felejtse el, hogy a Dream eddig a Pecsa szabadterén lépett fel, ami 5ezer férőhelyes. A leírtak alapján kb 6-7ezer ember lehetett-ez azért nem rossz.

Pontroyék a telt házat is megérdemelték volna, más Örökmozgó egyetértek veled abba, hogy a Dream zenei elfogadottságához már más felfogás igényeltetik, mint mondjuk a Thrash Metalhoz. Bár igazából pontatlanul határoztam meg a mert a Thrash és Thrash előadó közt is igen nagy különbségek vannak pl. Metallica, Megadeth gazdag zenei tartalommal adják el dalaikat.
  Tény hogy a Dream Theaterben megtaláltam azt kifinomult, komplex hangzást amit eddig csak a Maiden-nél és a Judas-nál tapasztaltam ( leginkább a 2 utóbbi albumukon)
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 06., 18:14:05 pm írta Cantara » Naplózva
Shazeen
Fórumozgat
**
Nem elérhető

« Válasz #45 Dátum: 2009. július 06., 23:02:31 pm »

Hát szerintem meg sokkal jobb ötlet volta Papp Lászlóba szervezni mint a PECSÁ-ba.

Mert: 2006 ban olyan sok volt a PECSÁ-ban az a 6000 ember, hogy a koncert végére majd megőrültem mert hátrafele görnyedve állni 2 órán keresztül marha rossz volt. Számomra ez a dolog kissé elcseszte a bulit.

A Papp Lászlóban el lehetett kényelmesen férni, és nagyon kellemes hűvös idő is volt bent. Amilyen rohadt meleg volt kint nagyon örültem is neki. Szóval nekem az a 2006 os 8000ft os jegyhez képest + 2000Ft megérte nagyon hogy normális és jó klímájú helyen nézhettem meg ezt a fenomenális zenekart.

Töfi! Egyébként tőlem jobbra álltál kb 4 ember távolságra oda is kiabáltam neked, de nem hallottad Smiley

Egyébként a 2008 as prágai és szigetes Maiden óta mindig teszegetek félre némi pénzt hogy ha valami koncert jön ne vágjon földhöz ha jegyet veszek. Már Májusban megrendeltem magamnak erre a koncertre a jegyet, és ráadásul 2-t vettem mert a barátnőmet is elvittem Smiley SZal postaköltséggel együtt 21000 ft volt a 2 jegy plusz 2400 ft a vonat oda vissza. SZóval havi egy-kétezer ft-ot ha sikerül eltenni akkor ilyesmire mindig van keret. Kicsi off...: Billy Sheenan és Paul Gilbert újra összehozták a MR. BIG-et és szept. 27-én koncerteznek pesten!!!
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 06., 23:09:05 pm írta Shazeen » Naplózva

"So you think you can own me, well you'd better just think again
You'd better watch your steps now, woman, cause I ain't like those other men
There's something burning inside me that makes me want to be free
And when I get these feelings honey, you better keep away from me"
Töfi
Fórumozgat
**
Nem elérhető

« Válasz #46 Dátum: 2009. július 06., 23:19:41 pm »

Bocsi, nem vettelek észre.Smiley
Naplózva
Cantara
Fórumozgat
**
Nem elérhető

« Válasz #47 Dátum: 2009. július 17., 18:49:55 pm »

Ha már nagy szerencsétlenségemre az Arénai koncertet sikerült kihagynom, az együttes honlapján kiszúrtam magamnak az okt. 29-edikei Ljubjanai felépésüket, most ez a célállomás !
Naplózva
Cantara
Fórumozgat
**
Nem elérhető

« Válasz #48 Dátum: 2009. október 10., 21:50:42 pm »

Október 31. Ljubjana valakit érdekel?
Naplózva
Oldalak: 1 [2] | Fel Nyomtatás 
maiden.hu [ Scream For Me Hungary ]  |  Egyéb  |  Naptár  |  Téma: 2009. Július 1. Dream Theater Black Clouds And Silver Linings « előző következő »
Ugrás: